رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در بحبوحه درگیری های مرزی با آذربایجان از ارمنستان بازدید کرد

او بالاترین مقام آمریکایی است که از زمان استقلال این کشور فقیر از اتحاد جماهیر شوروی در سال 1991 به ارمنستان سفر کرده است.
سفارت ایالات متحده اعلام کرد که سفر پلوسی شامل دیدار با نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان خواهد بود. دیگر قانونگذاران آمریکایی که پلوسی را همراهی می کنند عبارتند از فرانک پالون، رئیس کمیته انرژی و بازرگانی مجلس نمایندگان، و جکی اسپیر و آنا اشو، نمایندگان زن کنگره.
پلوسی روز یکشنبه حملات مرزی “غیرقانونی” آذربایجان به ارمنستان را با استفاده از دیدار از متحد نظامی روسیه برای حمایت آمریکا از حاکمیت ارمنستان به شدت محکوم کرد.
پلوسی طی سخنانی در ایروان اظهار داشت که سفر وی پس از «حملات غیرقانونی و مرگبار آذربایجان به ارمنستان» که منجر به درگیریهای مرزی شد و در آن بیش از 200 نفر کشته شدند، اهمیت ویژهای داشت.
پلوسی ادامه داد: «ما قویاً آن حملات را محکوم میکنیم» و خاطرنشان کرد: «این حملات توسط آذریها آغاز شد و باید آن را به رسمیت شناخت».
پلوسی تاکید کرد که روشن است که جنگ مرزی توسط حملات آذری ها به ارمنستان آغاز شده است و باید زمان بندی درگیری مشخص شود.
پلوسی افزود، ایالات متحده به ارمنستان در مورد نیازهای دفاعی آن گوش می داد و گفت که واشنگتن می خواهد به ارمنستان در آنچه مبارزه جهانی بین دموکراسی و استبداد می خواند کمک و حمایت کند.
ارمنستان و آذربایجان دو جنگ – در سال 2020 و در دهه 1990 – بر سر منطقه مورد مناقشه قره باغ کوهستانی، منطقه ارامنهنشین آذربایجان، داشتهاند.
جنگ 2020 بیش از 6500 سرباز از هر دو طرف را کشت و با میانجیگری روسیه آتش بس پایان یافت. بر اساس آن توافق، ارمنستان بخشهایی از سرزمینهایی را که برای دههها تحت کنترل خود بود، واگذار کرد و مسکو حدود 2000 نیروی حافظ صلح روسی را برای نظارت بر آتشبس شکننده مستقر کرد.
روز سهشنبه، بدترین درگیریها از زمان درگیریهای 2020 آغاز شد و باکو و ایروان مقصر گلولهباران «شدید» بودند. ارمنستان آذربایجان را به تجاوز بی دلیل متهم کرد، اما مقامات در باکو گفتند که ارتش آنها به حملات ارمنستان پاسخ می دهد.
پاشینیان اعلام کرد که حداقل 135 سرباز ارمنی در این نبرد کشته شدند، در حالی که وزارت دفاع آذربایجان گزارش داد که 77 سرباز از دست داده اند. به گفته مقامات در ایروان، خصومت ها روز پنجشنبه با میانجیگری “جامعه بین المللی” پایان یافت.
کپی با ذکر منبع بلامانع میباشد: مجله کلیک