خبر

قانون جدید شهرداری برای نصب آسانسور چیست؟

در دنیای امروزی زندگی در شهرها حتی با وجود ساختمان های بلند، بدون بهره گیری از آسانسور دشوار است. یکی از الزامی ترین دستگاه های مدرن در ساختمان های چند طبقه، آسانسور بوده که رفت و آمد در طبقه های یک ساختمان را بسیار آسان می کند. موضوع اساسی در ارتباط با این دستگاه ایمن بودن و سرویس آسانسور و تعمیر به موقع آن ها است که در این باره مالکان باید درباره ضوابط نصب آسانسور شناخت داشته باشند. افرادی که در ساختمان ساکن هستند باید ضوابط و قانون های بهره گیری صحیح از این دستگاه را بدانند. برای نصب آسانسور باید مراحل گرفتن مجوز از سمت شهرداری توسط مالک آن انجام گردد تا پس از نصب مشکلی ایجاد نشود.

 

قوانین شهرداری برای نصب آسانسور

با توجه به نوع آسانسوری که باید در یک مکان نصب گردد، باید مجوز از شهرداری و ارگان های مربوطه دریافت شود. ضوابط شهرداری برای نصب آسانسور به شکل یک دستور العمل گردآوری شده که نصابان و شرکت های فعال در حیطه نصب باید به آن ها اهمیت زیادی دهند. این قوانین عبارتند از:

  • در ساختمان هایی که بیشتر از سه طبقه دارند، باید آسانسور نصب شود.
  • نصب آسانسور در آپارتمان های قدیمی که بیش از سه طبقه دارند، باید توسط مهندسان کارشناسی بررسی شود.
  • برای نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی اول باید توانمندی و استانداردهای کافی در ساختمان ارزیابی گردد.
  • آسانسورهای هیدرولیکی زمانی باید نصب گردد که در ساختمان ها برای نصب آسانسور محلی اقدام نشده باشد.
  • پیش از نصب آسانسور باید از سمت ارگان های مربوط مجوزهای لازم و تاییدیه های الزامی دریافت گردد.
  • آسانسور حتما باید با مجوز نصب شود و بیمه داشته باشد؛ زیرا آسانسورهای بدون مجوز زمان فروش ساختمان، مشکل های زیادی را برای فروشنده ایجاد می کند.
  • هر سال باید طبق قوانین شهرداری بررسی دوره ای آسانسورها توسط نمایندگی های معتبر انجام گردد.

مراحل دریافت جواز نصب آسانسور

مالکین آسانسور پس از پایان پروژه برای اخذ گواهی اتمام کار، باید مطابق ضوابط شهرداری، تاییدیه استاندارد آسانسور را به شهرداری عرضه کنند. این مدرک تایید از سمت سازمان کل استاندارد استان و شرکت های تابعه ارسال می شود. مراحل اخذ جواز نصب آسانسوربه شرح زیر است:

  • مطمئن شدن از پایان عملیات نصب و راه اندازی آسانسور و به سرانجام رسیدن تمامی کارهای ساختمانی و برق رسانی
  • ارسال کپی از اولین صفحه پروانه ساختمانی و کپی کارت ملی تقاضا کننده به صورت پشت و رو به شرکت
  • نام نویسی آنلاین توسط شرکت، دریافت کد رهیگیری و معین شدن شرکتی که بررسی نموده است.
  • پردازش وجه مرتبط با مبلغ بررسی توسط صاحب کار و عرضه اصل فیش واریزی برای شرکت
  • فرستادن نقشه و سایر مدارک و فرم مهندس ناظر به واسطه شرکت به شرکت بازرسی
  • بررسی آسانسور به واسطه بازرس و برطرف شدن عیب ها تا آخرین بررسی
  • تایید کردن بازرس
  • بین کارفرما و پیمانکار برای سرویس و نگهداری یک ساله قرارداد بسته می شود.
  • هنگامی که گواهی تایید استاندارد آسانسور به واسطه شرکت بازرسی آماده شد، باید به کارفرما تحویل داده شود.

هر شخص برای اخذ مجوز نصب آسانسور حتما باید تمامی مرحله های گفته شده را انجام دهد تا بتواند از سمت شهرداری جواز نصب آسانسور را اخذ نماید. در نظر داشته باشید که برای بالا بردن طول عمر دستگاه نیز به موقع اقدام به سرویس دوره ای آسانسور کنید.

مراحل دریافت جواز نصب آسانسور

دستور العمل شهرداری برای نصب آسانسورهای هیدرولیکی

شما باید به غیر از ضوابط شهرداری برای نصب آسانسور، از ارگان های دیگری مثل آتش نشانی نیز مجوزهای لازم را اخذ نمایید. به طور کلی ضوابط شهرداری برای نصب آسانسور و ضوابط ارگان و مسکن شهرسازی مواردی هستند که نصابان و شرکت های فعال باید در نظر داشته باشند. این ضوابط عبارتند از:

آسانسور هیدرولیکی باید در بخش نورگیر و حیاط خلوت نصب شود.

در ساختمان های قدیمی باید آسانسور هیدرولیکی نصب شود چون از نظر محیط و هزینه منحصر به فرد است.

یکی از ضوابط های شهرداری برای نصب آسانسور و ارگان های دیگر به خصوص وزارت معدن و تجارت و  شرکت هایی که مجوز ایجاد و ساخت آسانسور را دارند این است که صلاحیت آن ها مورد قبول باشد.

شما باید برای اخذ گواهی استاندارد آسانسور برای ساختمانتان به شهرداری رجوع کنید. مهندسان و مشاوران باتجربه برترین راهنمای شما جهت ارزیابی و تحلیل وضعیت ساختمان برای نصب آسانسور هستند.

یکی از الزامات مهم، رعایت قوانین شهرداری برای نصب آسانسور است و در شرایطی که قوانین رعایت نگردد، آن ساختمان توسط شهرداری جریمه می شود. جریمه شهرداری برای نصب آسانسور برپایه فرمول a5  وa24    حساب می شود. اگر در طراحی ساختمان هایی که متراژ آن ها حدود دویست یا کمتر است، اندازه دستگاه به خوبی رعایت نشده باشد، بر اساس فرمول، مالک ساختمان جریمه خواهد شد.

دستور العمل شهرداری برای نصب آسانسورهای هیدرولیکی

سخن پایانی

در ساختمان های بلند از وسیله ضروری به نام آسانسور برای تردد راحت استفاده می شود. این وسیله ضروری از امنیت کامل و عملکرد مناسبی بهره مند است و حتما باید بر پایه استانداردهای شهرداری تولید و نصب شود. در ساختمان هایی که بیشتر از سه طبقه دارند باید آسانسور نصب گردد. آسانسور باید هنگام نصب، مجوز و بیمه داشته باشد تا زمان فروش ساختمان، برای شخص فروشنده مشکلی پیش نیاید. زمان نصب باید قوانین شهرداری را رعایت کرد و اگر قوانین رعایت نگردد تخلف محسوب می شود. در این صورت مالک ساختمان برای جریمه باید هزینه پرداخت کند؛ چراکه باید به نوعی امنیت ساکنین ساختمان تضمین شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت انواع خدمات ( نصب ، تعمیر ، بازسازی و …آسانسور) به سایت زرین آسانسور مراجعه کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا