خبر

ICCIMA آماده همکاری در زمینه مبادله با پاکستان – مجله کلیک

ICCIMA Ready to cooperate in the field of exchange with Pakistan

 

 اتاق بازرگانی، صنعت، معدن و کشاورزی ایران (ICCIMA) آمادگی خود را برای تشکیل شورای همکاری مبادله ای با فدراسیون اتاق های بازرگانی و صنایع پاکستان (FPCCI) اعلام کرد.

هیئتی از انجمن صادرکنندگان برنج پاکستان (REAP) با فعالان تجاری ایرانی در اتاق بازرگانی ایران دیدار کردند و راه‌های تقویت همکاری‌ها به ویژه در زمینه‌های برنج، محصولات کشاورزی و LPG را بررسی کردند و هر دو طرف ظرفیت‌های کشورهای خود را معرفی کردند.

در این دیدار خانم نیلوفر اسدی مدیر روابط دوجانبه و چندجانبه ICCIMA با اشاره به برخی اقدامات در زمینه مبادلات پایاپای ایران و پاکستان از آمادگی ICCIMA برای تشکیل شورای همکاری مبادله ای با فدراسیون اتاق های بازرگانی پاکستان و سایرین خبر داد. ارگان های مرتبط

اسدی با اشاره به همکاری نزدیک ICCIMA و FPCCI و با تشکل های تخصصی در این کشور برای میزبانی از هیئت های تجاری مختلف پاکستان پس از رفع برخی محدودیت ها، ابراز امیدواری کرد که این تبادلات هیئت ها ادامه داشته باشد و بتواند به ارتقای سطح همکاری های دوجانبه منجر شود. که در حال حاضر ICCIMA در حال کار برای اعزام هیئتی به پاکستان است.

وی با بیان اینکه اجرای مبادلات پایاپای و همچنین امضای منطقه آزاد تجاری دو موضوعی است که در دستور کار دو کشور برای مذاکره است، خاطرنشان کرد: اجرای مبادلات پایاپای مهم است زیرا باعث کاهش هزینه های مبادلات ارزی می شود زیرا در حال حاضر معاملات بانکی بین دو کشور برای انتقال پول یک مانع بزرگ است و هزینه بالایی دارد و مبادله مبادله این هزینه ها را کاهش می دهد. وی افزود: به همین دلیل مسئولان دو کشور اقداماتی را در این زمینه انجام داده اند و در مرحله نهایی است و در حال حاضر هیاتی از REAP در تهران حضور دارند تا درباره اجرای این مبادلات پایاپای بین دو کشور صحبت کنند.

اسدی با اشاره به لزوم وجود سازوکاری برای پذیرش از سوی دولت ها و بانک های مرکزی دو کشور، پیشنهاد راه اندازی شورایی در سطح بخش خصوصی برای همکاری اتاق های بازرگانی دو کشور برای همکاری های پایاپای و داده های مورد نیاز و اطلاع رسانی در اختیار فعالان اقتصادی ایران و پاکستان است.

اسدی در ادامه گفت: در حوزه منطقه آزاد، فهرست اقلام پیشنهادی دو کشور در حال بررسی است و اگر هر چه زودتر به ثمر بنشیند، مزیت های جدیدی برای هر دو کشور ایجاد خواهد کرد.

سپس رئیس انجمن صادرکنندگان برنج پاکستان (REAP) آقای علی حسام اصغر نیز به ظرفیت 2.5 میلیارد دلاری صادرات برنج این انجمن اشاره کرد و سهم ایران از این رقم را قابل توجه دانست و گفت: این انجمن حدود 600 هزار تن صادرات دارد. برنج به ایران می رسد و مایل است این رقم را به یک میلیون تن برساند.

وی افزود: متأسفانه رابطه بانکی بین دو کشور وجود ندارد و لازم است مبادلات تجاری هر چه سریعتر اجرایی شود، زیرا برنج پاکستانی مورد استقبال ایرانیان قرار گرفته و ذائقه ایرانیان را برآورده می کند.

وی با بیان اینکه در زمینه مبادله کالا، جلسات متعددی بین مقامات دو کشور برگزار شده است، گفت: هنوز سازوکار مبادله ای اجرایی نشده است. وی با تاکید بر اینکه پاکستان برخی از قوانین را برای اجرای مبادله پایاپای اصلاح کرده و موانع برداشته شده است، خواستار راه اندازی کمیته اجرایی برای اجرای مبادلات پایاپای بین دو کشور متشکل از نهادهای مرتبط به منظور رفع موانع و راه اندازی سازوکار مورد نیاز شد.

کپی با ذکر منبع بلاع مانع است.مجله کلیک

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا