پزشکی

برگرداندن عمل بای پس معده تضمینی

یکی از روش­های جراحی‌های لاغری بای پس معده است که افراد به‌وسیله آن می‌توانند وزن‌شان را کاهش داده و به تناسب اندام برسند. بسیاری ار افراد گمان می­کنند بعد از این عمل محدودیتی در مصرف غذا ندارند و دیگر چاق نمی­شوند. درادامه درباره برگرداندن عمل بای پس معده تضمینی، توضیح می‌دهیم.

عمل بای پس معده

در این جراحی، معده به دو قسمت تقسیم می‌شود. این دو بخش نامساوی بوده و باعث می‌شود که از معده کمتر از ۵ درصد برای مصرف غذا استفاده شود‌. در این حالت در هنگام ورود غذا از مری، معده را دور زده و به‌صورت مستقیم به روده فوقانی وارد شود. به این ترتیب حجم معده بسیار کوچک شده و گنجایش آن به­اندازه یک لیوان (حدود ۳۰ سی‌سی) تبدیل می‌شود. به‌طورکلی در تکنینک بای پس، معده به یک قسمت کوچک و یک قسمت بزرگ‌تر تقسیم می‌شود و روده کوچک به روده فوقانی متصل می‌شود.

روش‌های جراحی بای پس معده

پزشکان کلینیک پارمین با تکنیک‌های متفاوتی این جراحی را انجام می‌دهند. این عمل به هر صورتی که انجام شود، باعث می‌شود گنجایش معده به حد قابل توجهی کم شود و افراد با شاخص توده بدنی بیشتر از 35 وزن‌شان را در حد زیادی کم کنند. این جراحی برای کنترل و درمان دیابت نوع ۲، آپنه خواب و فشار خون بالا نیز تجویز می‌شود.

چه افرادی کاندید مناسبی برای جراحی بای پس معده هستند؟

این سبک از جراحی برای کاهش وزن بسیار فراگیر و شایع است. این عمل با تغییراتی که در سیستم گوارشی شما به‌وجود می‌آورد، باعث می‌شود به اندازه مشخصی مواد غذایی مصرف کنید و به همین دلیل وزن‌تان کاهش یابد. همچنین میزان ماندگاری این عمل به رعایت درست رژیم غذایی توسط شما بستگی دارد. گرچه این جراحی باعث کاهش وزن می‌شود اما مانند هر عمل دیگری عوارض و خطرات خاص خود را دارد. قبل از اقدام به این جراحی باید شرایط خود را به‌خوبی ارزیابی کنید تا بعد از عمل از پشیمان نشوید.

شما قبل از جراحی باید یک پروسه غربالگری انجام دهید، آزمایش‌های مختلفی انجام دهید و با متخصص تغذیه، جراح و روان‌شناس مشاوره داشته باشید تا از نتیجه جراحی مطمئن بشوید. همچنین پیش از عمل باید عوامل زیر را درنظر داشته باشید:

  • انگیزه و اشتیاق
  • روند افزایش وزن
  • سن
  • سابقه رژیم غذایی
  • عادت‌های غذایی
  • فعالیت‌های ورزشی
  • میزان استرس و تنش روانی
  • مدت زمان در دسترس
  • وضعیت روانی

سوابق بیماری و داروهای مصرفی شما باید کاملا بررسی شود تا پس از عمل به عوارضی مانند لخته‌شدن خون، بیماری کلیوی و کبد، مشکلات قلبی، کمبودهای غذایی مانند ویتامین و … دچار نشوید.

برخی از عوامل روانی در چاقی تاثیرگذارند و قبل از جراحی باید درمان شوند، مانند:

  • اختلال پرخوری عصبی
  • اختلالات اضطرابی
  • اختلال اسکیزوفرنی
  • اختلال دوقطبی شدید
  • افسردگی
  • مصرف مواد مخدر
  • سوء استفاده جنسی

درصورت ابتلا به این بیماری‌ها، پیش از جراحی باید آن را حتما به‌درستی درمان کنید تا پس از عمل عارضه ایجاد نکنند.

 

افسردگی پس از عمل بای پس معده

یکی از عوارض این عمل، ایجاد افسردگی برای بیماران است. این عارضه همه‌گیر نیست اما افرادی که مستعد باشند به آن مبتلا خواهند شد. افسردگی پس از جراحی بای پس را می‌توان کنترل و درمان کرد‌. دلیل ایجاد افسردگی را عواملی مانند تغییر چشمگیر در سبک زندگی و عادت غذایی، عادت اجتماعی، تغییرات متابولیک، اختلال خواب(البته این عارضه نادر است)، تغییر سطح سروتونین و لپتین و گرلین، تغییرات شیمایی درون مغز و مواجه و برخورد بیماران با این دگرگونی‌ها می‌توان دانست. همچنین برخی از افرادی که دچار چاقی مفرط بوده‌اند و پس از عمل به‌آهستگی وزن کم می‌کنند، دچار افسردگی می‌شوند.

آیا جراحی بای پس معده برگشت‌پذیر است؟

سوالی که برای بسیاری از افراد قبل از عمل و بعد از عمل پیش می‌آید میزان ماندگاری نتیجه عمل و برگشت‌پذیربودن آن است. باید بدانید کیسه معده انعطاف‌پذیر بوده و درصورتی‌که بعد از عمل رژیم غذایی مناسبی نداشته باشید و پرخوری کنید، دوباره چاق خواهید شد و تمام هزینه‌های مادی و معنوی که برای عمل صرف کرده‌اید، ازبین خواهد رفت. بعد از جراحی باید یک برنامه غذایی مناسب بدون وجود غذاهای مضر داشته باشید و در حد مطلوب و لازم مواد غذایی مصرف کنید تا جراحی نتیجه لازم را بدهد.

چگونگی مصرف مواد غذایی بعد از عمل بای پس

با توجه به کاهش ظرفیت معده و وضعیت جسمی بیماران، بعد از عمل انرژی بیماران نسبت‌به قبل کم می­شود و باید رژیم غذایی متناسب با شرایط­شان را داشته باشند و برطبق آن مواد غذایی را میل کنند. برای مثال در هفته‌های اولیه بعد از عمل توصیه می‌شود بیشتر مایعات و آبمیوه و غذاهای آبکی مصرف کنند و به‌تدرج پوره و غذاهای نرم به برنامه غذایی اضافه شود‌.

جمع‌بندی

جراحی بای پس معده یک روش برای لاغری و کاهش وزن است. در این عمل، گنجایش معده را به اندازه یک لیوان می‌رسانند تا افرادی که دچار چاقی مفرط هستند غذای کمتری مصرف کنند و به این­صورت وزن‌شان کم شود. این عمل نیز مانند تمام جراحی‌ها عوارض دارد و با توجه به شرایط افراد برای آنها ایجاد می‌شود مانند افسردگی. البته این عارضه‌ها تا حد قابل توجهی قابل کنترل و درمان هستند. بافت معده خاصیت انعطاف‌پذیری دارد و درصورتی‌که بیماران تغذیه را رعایت نکنند، دوباره دچار چاقی خواهند شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا